KORET

Det Ny Kammerkor består pt. af ca. 40 sangere og har, siden koret blev stiftet i 2000, været et amatørkor med høje musikalske ambitioner. Koret er under løbende udvikling og søger konstant at udfordre sig selv ved blandt andet at deltage i internationale korkonkurrencer. Her kan nævnes, at koret vandt kategorien for kammerkor ved den Internationale Korfestival Canta al Mar i Calella, Spanien i oktober 2016.

Det Ny Kammerkor arbejder med alle former for a cappella-korsang med særligt speciale inden for moderne kompositionsmusik. Koret tager gerne udfordringer op med samtidige komponister og har blandt andet et fint samarbejde med komponisterne Søren Birch og Thomas Løbger.

Koret har medvirket ved 11 optagelser til DR’s ”Før søndagen” samt ved støttekoncerter til fordel for den internationale hospicedag i Vor Frue Kirke i Århus – sammen med eksempelvis Basix, Den Danske Salmeduo og Kaare Norge. Af andre aktiviteter kan nævnes, at koret færdiggjorde en cd-indspilning i løbet af 2010 og at man udover 10-12 koncerter om året også tilstræber rejser i ind- og udland.

DIRIGENT

Det Ny Kammerkors dirigent er Anders Gaden. Han er uddannet ved Det Jyske Musik-konservatorium som organist og kantor. Han færdiggjorde sin uddannelse i 1995. Anders Gaden har studeret korledelse hos Søren Birch, Alice Granum og Erling Kullberg.

Han har optrådt ved talrige kirkekoncerter, både som dirigent, orgelsolist og akkompagnatør.

Gennem sit mangeårige virke som formand for Dansk Amatørkor Unions musikudvalg har Anders Gaden været med til at videreuddanne kordirigenter, både som arrangør af kurser og som instruktør på dirigentkurser.

Udover at dirigere Det Ny Kammerkor er Anders Gaden underviser på Vestervig Kirkemusikskole i fagene orgel og korledelse. Siden 1995 har Anders Gaden været ansat som organist og kantor ved Helligåndskirken i Århus